250 g makaronu, muszle
1 podwójna pierś z kurczaka
1 puszka ananasa
4 łyżki soku z ananasa (zalewa z puszki)
1 łyżeczka curry
1 łyżka sosu sojowego
4 łyżki majonezu
sól
pieprz
1 łyżka oleju ryżowego do smażenia
natka pietruszki
Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Kurzą pierś umyć, osuszyć, pokroić w niewielką kostkę, posypać solą i pieprzem oraz curry i odstawić na 30 minut. Następnie usmażyć na rozgrzanym oleju. Odstawić, by mięso wystygło. Ananasa pokroić w kostkę, wymieszać z wystudzonym makaronem i mięsem. Dodać sok z ananasa (zalewa z puszki), sos sojowy i majonez. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić.
Offline
ja bym wypróbowała, ale gdyby nie to że od miesiąca jestem na diecie a tu majonez, sos i olej...
ale może kiedyś jak mnie napadnie...
Offline