Gujhia
Przepis dla 4 osób
Czas przyrządzenia: ŁATWY
Składniki
* mąka pszenna 1/4 kg
* mleko zagęszczone 1 litr
* rodzynki 3 łyżki
* płatki z migdałów 20 dag
* olej 2 łyżki
* cukier 1/2 kg
Sposób przyrządzenia
1 łyżkę oleju wymieszać z mąką i filiżanką wody, zagnieść ciasto, przykryć wilgotną ściereczką, odstawić. Mleko podgrzewać, aż stanie się jasnobrązowe, dodać cukier, migdały i rodzynki, dobrze wymieszać, odstawić do ostygnięcia.
Z ciasta uformować okrągłe grube placki, nadziewać masą mleczną. Smażyć w głębokim oleju na wolnym ogniu na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku i podawać po ostygnięciu.
Smacznego!
Offline
Ambar
hmmm muszę spróbować
Offline